Irány Olaszország!

Amikor utazásra szánod el magad, bőven akad szerveznivalód, és sok kérdés merül fel benned. Ezen az oldalon praktikus információkat találsz, amelyek segítenek abban, hogy könnyen megszervezd az utazást. Szálláskeresési lehetőségek, utazási tippek, felkészült idegenvezetők, ötletek programokhoz és egyéb hasznos információk Olaszországról.
utazas
Diogo Brandao (Unsplash)
SZERVEZD MEG AZ UTAZÁSODAT

Jó tudni

green pass in italy olaszorszag

Hol kell green pass Olaszországban?

Mindannyian jól tudjuk, hogy Olaszország tragikus hónapokon ment át 2020 tavaszán, amikor Európában először itt ütötte fel a fejét az addig Ázsiában, azóta pedig az egész világon pusztító új koronavírus, a covid-19. A teljes lezárás, a szigorú korlátozások időszaka után 2020 júniusától újraindult az élet, ám a minden országot elérő újabb járványhullámok miatt a későbbiekben is akadtak betartandó, gyakran változó szabályok. A jó hír az, hogy mintegy két esztendő elteltével, 2022. március 31-étől Olaszországban végre hivatalosan is  megszűnt a járványügyi veszélyhelyzet.

Sípályák a Dolomitokban

Ha az olasz hegyvidék egyik legszebb részén, a Dolomitokban szeretnél síelni, hasznodra lehet az alábbi oldal, ahol részletesen megtekintheted, hol és milyen sípályák, sífelvonók találhatók.

Egy nehéz év adventje

2020 – nehéz év, sötét év, amikor semmi sem olyan, mint máskor. Ám az idén is elérkezik ünnepi fényével a karácsony, és éppen az átéltek hatására talán most még inkább megérinti lelkeket, bensőségesebb, valódibb lehet.

Ünnep betlehemmel

Olasz földön karácsony előtt számtalan helyen nem karácsonyfát állítanak, hanem betlehemet készítenek. Ennek különösen Nápolyban van óriási hagyománya és kultusza.

Ahol a kávézás történelem

Van egy olyan hely Rómában, ahol antik asztalkák mellett, bársonyhuzatú székeken üldögélve kortyolhatja a betérő vendég a frakkot viselő pincérek által felszolgált kávét.

Hol strandoljunk Toscanában?

Toscanába többnyire nem tengerparti üdülésre megy az utazó, hiszen oly sok csodás város, táj és látnivaló vár rá, hogy amúgy is nehezen sűríthető be egy-két hétbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tölthetnél néhány napot pihenéssel a tengernél. És bár ha lenyűgözően szép tengerpartokról esik szó, akkor inkább délebbi régiók kerülnek szóba, azért Toscanában is bőven akadnak olyan strandok, amelyeknek már a látványa is szemet gyönyörködtető. Természetesen vannak kimondottan üdülőhelyek, mint például Viareggio és környéke, ahol kellemesen töltheted az időt, és kényelmesen strandolhatsz. Azoknak pedig, akik némi változatosságra vágynak, álljon itt néhány ötlet.

puglia spiaggia

Hol strandoljunk Pugliában?

Az olasz csizma sarka, Puglia tartomány nemcsak szép és hangulatos, vakítóan fehér városairól híres, hanem sok egyéb mellett csodálatos tengerpartjairól is. Sziklás partok és kavicsos strandok, festői öblök és vízből nyíló barlangok mellett még fehér homokos strandokat találhatsz itt, áttetszően tiszta vizű, a kék és a zöld árnyalataiban pompázó tengerrel.​

Helyi specialitások minden mennyiségben

A legtöbb ember, amikor turistaként jár valahol, az élményeken túl szeretne hazavinni valamilyen kézzelfogható emléket is. A szokásos szuveníreken kívül ennek a legjobb módja az, ha megpakolod a bőröndödet néhány helyi specialitással.

Via dell’amore

A Via dell’Amore turistaösvény a Cinque Terre egyik legismertebb része. Az öt falu között akár végig is sétálhatsz, a legnépszerűbb rész mégis a Riomaggiore és Manarola közötti romantikus szakasz, a Via dell’Amore.

Karnevál – a velencei forgatag

A világon mindenütt ismerik a színpompás velencei karnevált, amely csodálatos maszkjaival kápráztatja el a látogatókat, a háttérben a varázslatos várossal.

Napoli

Veszélyes város-e Nápoly?

Nem sok olyan várost találni Itáliában, amelyről annyi közhely és előítélet szólna, mint Nápolyról.

A Cinque Terre és a turisták

Egy ideje jó néhány újságcikk jelenik meg a magyar sajtóban is arról, hogy Liguria egyik legszebb és leglátogatottabb részén, a Cinque Terrén korlátozni szeretnék a turisták számát. De mi is a probléma gyökere, és mi a helyzet valójában?

Vízkereszt, avagy érkezik a Befana

Olaszországban január 6-án, vízkereszt napján érkezik a Befana.

Jó társaságban

Itt keress szállást

BOOKING

VRBO

Járatkereső

Ha autót bérelnél

MÁS IS ÉRDEKESNEK TALÁLNÁ? OSZD MEG MOST!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn