Trento

A sokszínű történelmű, részben Habsburg, részben olasz múltú Trento az észak-olaszországi tartomány Trentino részének a székhelye.

Turistatömegek nem szokták ellepni (voltaképp mondhatjuk, hogy szerencsére), ugyanakkor méltatlanul kevesen tudnak szépségéről. Központja egyértelműen a Piazza Duomo, amely csodás látványt kínál: bazilika, prétori palota, torony, a háttérben égbe törő hegyekkel.
A város védőszentjének, Szent Vigiliusnak szentelt dóm nemcsak művészeti és vallási szempontból érdekes, hanem történelmileg is: ez a gyönyörű gótikus és barokk alkotás volt az egykori tridenti zsinat színhelye a XVI. században. Ugyancsak lenyűgöző látvány a Castello del Buonconsiglio – ez a látványos épület sok évszázados helyi műkincseket őrző múzeummal várja a látogatókat.
Trento, mint lényegében minden város a hegyek ölelésében, természetközeli hely. Síelők számára maga a megtestesült álom a Snowpark Monte Bondone, ahol több mint 20 kilométeren mindenféle szintű sípálya csábít téli sportokra. A legnagyobbat, a Gran Pistát (nagy pályát), amelyen végighaladva több mint 800 méteres szintkülönbséget tesz meg az ember, a világ száz legjobb sípályája közé sorolják. A Snowparkban emellett van síoktatás, korcsolyapálya, sőt curling is.

MÁS IS ÉRDEKESNEK TALÁLNÁ? OSZD MEG MOST!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Olvass tovább!

Ez is érdekelhet