Taormina – varázslatos látvány a magasban

Taormina, ez a szépséges fekvésű, hangulatos városka Szicília egyik legkedveltebb úti célja. A varázslatos látvány és hangulat költőket és festőket is megragadott az évszázadok folyamán, köztük Goethét vagy a mi Csontvárynkat. A magasban a lenyűgöző ókori görög színház, a háttérben a tengerrel és az Etnával, a kis, középkori utcák, a közelben fekvő gyönyörű partszakaszok és az ellenállhatatlan ételek-italok élménye mindenkit megérint.
taormina sicilia

Taormina a magasban várja elbűvölt látogatóit. A városkába Giardini Naxosból helyi busszal juthatsz fel néhány perc alatt. Kis mérete révén Taormina könnyen bejárható gyalog, sőt, csakis így érdemes. Csavarogj a bájos kis utcák közt, kóstolj isteni mandulás édességeket, fedezd fel az ókori emlékeket, s gyönyörködj a tenger és az Etna semmihez sem fogható látványában.

Fedezd fel TAORMINÁT!
Verena Schiffers (Pixabay)

Teatro greco

Az ókori Itália egyik legmegkapóbb emléke a Csontváryt is megihletó görög színház, a háttérben az Etnával.

TÖRTÉNELMI

Készíts te is cannolót!

Ha te is imádod ezt a fantasztikusan finom, jellegzetes szicíliai édességet, a cannolót, tanuld meg elkészíteni, élmény lesz!

ÉTEL-ITAL

Egy kultuszfilm hangulata

Látogass el a Taorminához közeli Savocába, amely (Forza d’Agròval együtt) a legendás A keresztapa egyik forgatási helyszíne volt. Ha kedved tartja, kortyolj el egy granitát a Bar Vitelliben, azon merengve, milyen lehetett, amikor Marlon Brando és Al Pacino járt ugyanott.

KÜLÖNLEGES

Taormina Isola Bella Apartment

Két hálószobás lakás gyönyörű kilátással, amely csak a tiéd lehet, amíg Taorminában vagy.

SZÁLLÁS

Casa Maja

Bérelj ki egy kis lakást a Taormina lábánál levő Giardini Naxosban, és élvezd, hogy a tenger és a kultúra egyaránt karnyújtásnyira van tőled. 

SZÁLLÁS

TRIPADVISOR

BOOKING

VRBO

Egy csipetnyi olasz

Tanulj meg néhány olasz kifejezést, amely jól jöhet, amikor utazol.

MÁS IS ÉRDEKESNEK TALÁLNÁ? OSZD MEG MOST!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Olvass tovább!

Ez is érdekelhet