Milánó, a multikulturális főváros, ahol a divat és az aperitivo találkozik

Gyakori közhellyel Milánó a divat fővárosa, az aperitivo fellegvára, a modern, elegáns életstílus megtestesítője. Ennél azonban jóval összetettebb város, és sokkal többet nyújt annak, aki nem csupán felületesen közelít hozzá.
milano
Tuur Tisseghem (Pexels)

Divat és aperitivo persze tényleg van bőven. Ha vásárolni támad kedved, nemcsak a legnevesebb divattervezők üzleteit találod meg, hanem földi halandók által látogatható boltokat is. Egy nyár esti aperitivo a Navigli mentén szintén a „kötelező” élmények közé tartozik. Ám mindezek mellett olyan látnivalókat is kínál ez a sokszínű és izgalmas város, mint a pompázatos dóm, az opera egyik szentélye, a Scala, nem utolsósorban pedig Leonardo egyik fő műve, Az utolsó vacsora.

Fedezd fel MILÁNÓT!
duomomilano.org

Duomo

Tudtad, hogy a milánói dómot nemcsak kívül-belül csodálhatod meg, hanem a tetőteraszára is felmehetsz? Talán furcsán hangzik ez egy templom esetében, de tényleg sétálhatsz a tetején, ahol fantasztikus kilátás mellett a csodaszép építészeti elemekben is gyönyörködhetsz. Nézd meg a dómba, a tetőteraszra és a múzeumba szóló jegy aktuális időpontjait!

KIEMELT

Sr. Maria-Magdalena R. (Pixabay)

Cenacolo

Leonardo ámulatba ejtő freskóját, Az utolsó vacsorát nem egyszerű élőben megcsodálni. A művet ugyanis kis turnusokban, jó előre lefoglalt időpontban lehet csak megnézni. Olvass bővebben erről a csodálatos alkotásról (a cikk végén az online foglalási lehetőségeket is megtalálod).

KIEMELT

museoscala.org

Teatro alla Scala

A milánói Scala nem csupán az operarajongók körében fogalom. Ha nincs is időd élvezni egy előadást a neves operaházban, az épület belső ragyogását így is megcsodálhatod. Akár előre is megveheted a látogatásra szóló belépőt.

KULTÚRA

Navigli

Igazán kár lenne kihagynod Milánó egyik leghangulatosabb részét, a Naviglit, ahol a csatornák környékén kis, régi időket idéző utcák, kézművesboltok és életteli vendéglátóhelyek várnak rád. Olvass róla többet!

LÁTNIVALÓ

Tripadvisor

Belvárosi éttermek

Ha a belvárosra koncentrálsz, itt nézheted ki előre a neked tetsző éttermet.

ÉTEL-ITAL

Tripadvisor

Éttermek a Naviglinál

Ha a Navigli vonz, akár aperitivózni szeretnél, akár vacsorázni, itt érdemes keresned. Előre is foglalhatsz asztalt.

ÉTEL-ITAL

Közlekedés Milánóban

Tudj meg többet a milánói tömegközlekedésről.

UTAZÁS

Wikipedia

Hogyan jutsz be Milánóba?

Nézd meg, hogyan juthatsz be a repülőterekről a városba.

UTAZÁS

TRIPADVISOR

Máris indulnál?

BOOKING

VRBO

Egy csipetnyi olasz

Tanulj meg néhány olasz kifejezést, amely jól jöhet, amikor utazol.

MÁS IS ÉRDEKESNEK TALÁLNÁ? OSZD MEG MOST!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Olvass tovább!

Ez is érdekelhet