Közlekedés Velencében

Velence kivételes város a helyi közlekedés szempontjából is, amely természetesen vízi járműveket jelent.

Itt fokozottan érvényes az a mondás, hogy egy várost leginkább gyalog lehet bejárni és megismerni, ráadásul Velencében ez nagyon könnyű is, hiszen kicsi a város, lényegében nincsenek távolságok. A lábadon kívül tehát valószínűleg csak akkor lesz szükséged más közlekedési eszközre, ha nem akarod a szállásodig magad után húzni a bőröndödet, vagy ha a városon kívül szállsz meg. Nyomós érv az is, hogy a jegyárak nem éppen olcsók, tehát tervezd meg előre, mikor kell tényleg jegyet váltanod. Természetesen a környező szigeteket nagyon is érdemes felkeresni, szóval ilyenkor érvényes lesz a régi mondás: hajózni muszáj.

Nézzük, milyen jegyeket válthatsz Velencében!

Normál jegy:
 • 75 percre: 7,50 euró
  Érvényes Velencében bármely vonalra, kivéve az Alilaguna járatait, a 16-os és a 19-es vonalat, valamint a kaszinóhoz tartó járatokat.
Napijegyek:
 • 1 napra: 20 euró
 • 2 napra: 30 euró
 • 3 napra: 40 euró
 • 7 napra: 60 euró
  A megadott időtartamon belül Velencében az Actv (a helyi közlekedési vállalat) összes járművén korlátlanul használhatók, emellett a Lidón és Mestrében szárazföldi közlekedésre is. A reptéri buszra viszont nem jók – ha azt is használni szeretnéd, akkor vagy vegyél rá külön jegyet, vagy reptéri felárral kérd a napijegyet (egy irányban + 6 euró, oda-vissza + 12 euró), így azt is igénybe veheted.
Kedvezményes kártyák:
 • Rolling Venice: 6 euró
  Gyerekeknek és fiataloknak (6 és 29 év között) vásárolható meg, egy évig érvényes, és többféle kedvezményre jogosít, például a tömegközlekedési eszközök is kedvezőbb áron használhatók.
 • Venezia Unica: változó áron
  Aki sokféle látnivaló, múzeum és egyéb hely felkeresését tervezi, annak érdemes elgondolkodnia e kártya kiváltásán, így számos kedvezményhez juthat. A kártyát lényegében mindenki személyre szabhatja, a kombinációk száma végtelen, érdemes előre megnézni a honlapján (a bal felső sarokban több nyelv közül választhatsz), és böngészgetni az ajánlatok között. Online meg is vásárolható.

MÁS IS ÉRDEKESNEK TALÁLNÁ? OSZD MEG MOST!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn