Hogyan jutsz be Velencébe?

Velence viszonylagos közelsége miatt aránylag kevés magyar turista választja a repülőt mint odajutási módot. Persze ha akarod, erre is lehetőséged van – fapados járatokkal Velence repülőterére vagy a közeli Trevisóba juthatsz el.

MARCO POLO

Ha Velence tényleges repülőterére, a Marco Polóra érkezel, reptéri busszal gyorsan bejuthatsz a városba, a Piazzale Roma buszpályaudvarára. A Velencébe tartó járat a 5-AeroBus, amelynek megállója a repülőtér kijáratától néhány méternyire található, és mintegy 20 perc alatt ér Velencébe. Ha Mestrébe szeretnél menni, akkor a 15-ös vagy a 45-ös buszt keresd a reptéren.
A reptéri buszjegy ára 8 euró egy irányban, 15 euró oda-vissza. Létezik egy 14 eurós jegy is, amellyel busszal bejuthatsz Velencébe, majd ott felszállhatsz vele valamelyik helyi közlekedési eszközre (összesen 90 percig érvényes).

TREVISO

Az is lehetséges, hogy a Velencéhez közeli Trevisóból kell majd bejutnod a városba. Erre kétféle lehetőséged is van. A legegyszerűbb az, ha buszra szállsz: az ATVO közvetlen buszjárat egyenesen a Piazzale Romára visz. Ha jobban szeretnél vonattal érkezni a velencei főpályaudvarra (Santa Lucia), akkor a 6 ACTT jelű busz visz el a trevisói állomásra, s ott tudsz vonatra szállni Velence felé.

MÁS IS ÉRDEKESNEK TALÁLNÁ? OSZD MEG MOST!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn