Bolzano

A két részből álló tartományban az autonómiát élvező Alto Adigénak, azaz Dél-Tirolnak Bolzano a székhelye. A nyugodt, rendezett városkában a természet közelsége is elősegíti az emberléptékű életet, s idegenforgalmi szempontból is érdemes felkeresni.

A kétnyelvű Bolzano (németül Bozen) szíve egy gyönyörű tér, a Piazza delle Erbe, ahonnan nevezetes árkádsora is indul. Az árkádok voltaképpen egy 300 méteres sétálóutcát jelentenek, megannyi üzlettel és más épülettel. Ez a város legrégebbi része, ahol végigsétálva lényegében elénk tárul Bolzano történelme. Ha adventi időszakban van szerencséd arra vetődni, kihagyhatatlan élmény a hangulatos karácsonyi vásár, a legismertebb és a legnagyobb az egész térségben. Igazi csemege a régészeti múzeum, ahol Ötzi, az 1989-ben véletlenül megtalált jégmúmia várja a látogatókat. Ha pedig helyi ízekre vágysz, kóstold meg valamelyik étteremben a nálunk sem ismeretlen knédlit.
Bolzano szépsége egyebek mellett a gyönyörű környezetben is rejlik: a dombtetőn álló vár, amely uralja a látkép jó részét, a világ legrégibb, 1908-ban felavatott kabinos síliftje, amely a Colle nevű kis településig viszi fel a látogatókat. (Hajdan egy hoteltulajdonos ötlete alapján létesítették, aki egyszerű, de nagyszerű módon akarta feljuttatni szállodájáig a vendégeket.) A magasból hihetetlen látvány nyílik a környező Dolomitokra, és télen-nyáron számtalan kirándulási lehetőség vár rád.

MÁS IS ÉRDEKESNEK TALÁLNÁ? OSZD MEG MOST!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Olvass tovább!

Ez is érdekelhet