Bergamo, az ékszerdoboz

Lombardia kis ékszerdoboza, igazi utazóknak való gyöngyszem, ahol el kell időzni, meg kell pihenni, és gyönyörködni Bergamo szépségeiben. Elbűvölő, középkori arculatát máig őrző óvárosát, a Città Altát máig is teljes épségben ölelik körül az egykori városfalak, amelyek a világörökség listáját gazdagítják.
bergamo lombardia

A város legfőbb látnivalói a középkori óvárosban találhatók, amelyet a bergamóiak Città Alta néven emlegetnek, és amelynek épen megmaradt városfalai felkerültek a világörökség listájára. De érdemes még feljebb is merészkedni, és a San Vigilióról megcsodálni egész Bergamo panorámáját, az óvárost is beleértve. Hasonlóképp jó ötlet felfedezni a „lenti” városnegyedeket is, ahol a mindennapi élet zajlik, a shoppingolásra csábító belvárosi sétálóutcáktól a hangulatos kis városrészekig, ahol kávézóktól kisebb boltokon át mindent megtalálsz.

Fedezd fel BERGAMÓT!

B&B Entro Le Mura

Barátságos B&B az óvárosban, a legszebb tér, a Piazza Vecchia szomszédságában, minden fő látnivalóhoz közel. A környékhez illő retro stílusban berendezett szobák, kellemes kert.

SZÁLLÁS

Residenza del Borgo

Népszerű szálláshely Bergamo egyik legkedveltebb, legélhetőbb városrészében. A tágas, kényelmes, modern szobákhoz finom reggeli is jár. Az óváros akár gyalog is elérhető onnan, 20-30 perces sétával, szép zöld környezetben, a középkori falak mentén egészen a dombtetőig vezető útvonalon.

SZÁLLÁS

B&B La Casa Di Campagna

Stílusosan berendezett, gyönyörű zöld környezetben, dombok lábánál levő B&B. Vidéki hangulat, de még éppen a város szélén. Csodás kert, terasz, állatok, szép és igényes szobák, valódi vendégszeretet. A városba busszal lehet bejutni (késő este és éjszaka nem jár), vagy kocsival lehet közlekedni.

SZÁLLÁS

TRIPADVISOR

BOOKING

VRBO

Egy csipetnyi olasz

Tanulj meg néhány olasz kifejezést, amely jól jöhet, amikor utazol.

MÁS IS ÉRDEKESNEK TALÁLNÁ? OSZD MEG MOST!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn